In het 3e jaar dat Emoelens een workshop geeft voor de VU, de studenten uitgenodigd om op werkbezoek te komen op een locatie van Zuidwester. Bij de start van de dag konden de studenten die de minor Psychomotorische Therapie volgen in de zaal zelf ervaren hoe heerlijk vrij spelen & bewegen kan zijn. Student Tom Zeelenberg verwoorde dit als volgt: Het mogen spelen gaf ons na de lange reis een boost met enthousiasme. We werden weer even “kind”. Dit is iets wat vaak een hoop blijdschap geeft, het gevoel even kind te zijn, aldus Tom. Vanuit deze ervaring hebben de studenten in allerlei variaties stil gestaan bij de 4 basis emoties bang, boos, blij, verdrietig. Zij hebben ervaren wat de EmotieApp inhoudt en wat Blended behandelen is. In het verslag wat Tom over deze dag geschreven heeft, omschrijft hij dit als volgt:

De app Get Grip is gemaakt om in te zetten tijdens behandeling en deze als transfer te kunnen gebruiken. Het voordeel van de app is dat deze op de smartphone staat, hierdoor is de app bijna altijd in de buurt. Door de app vaker te gebruiken is een cliënt zich meer bewust van eigen emoties, het gaat namelijk niet meer alleen om dat ene uurtje PMT in de week, maar er wordt nu veel vaker gekeken naar de eigen emoties. Daarnaast is een groot voordeel van de app dat het in een database komt, dit kan worden bekeken door een begeleider, etc. Deze kan dan ingaan op wat er op de app is ingevuld. Dit betekent dat er Blended kan worden behandeld. De cliënten kunnen ook hulp aanvragen via de app, wat ervoor zorgt dat ze kunnen leren om hulp te vragen en dat de mogelijkheid voor de begeleiders is om gerichter te kunnen handelen door hetgeen wat de cliënt heeft ingevuld in de app.

De studenten hebben de dag overwegend als leuk, leerzaam en interessant ervaren. Tom gaf aan dat hij de app een mooi middel vindt om doelen rondom emotieregulatie te bereiken. Hij vindt de app heel gestructureerd opgebouwd en prettig dat hij per persoon goed aan te passen is. Tom onthoudt de app zeker voor als hij het werkveld ingaat. Hij is benieuwd hoeveel voordeel de app daadwerkelijk in de praktijk heeft en hij hoopt er zeker meer over te horen.

Tom Zeelenberg, student Minor PMT Vrije Universiteit Amsterdam

Recente berichten

Meld je aan voor de GetGrip nieuwsbrief