“Hoe voel je je vandaag?” Een open vraag waarmee wij binnen ons werk in kaart willen brengen hoe een cliënt zich op dat moment voelt. Maar herkennen en vertellen hoe je je voelt kan voor iedereen lastig zijn, dus ook voor onze cliënten. Want die kriebel in je buik voor de start van een nieuwe dagbesteding, is dat nou blij, of ben je toch een beetje bang? Zie dat maar eens te herkennen, laat staan te benoemen of te veranderen!

Op 26 maart hebben wij een training voor de emotie app GetGrip gevolgd. Deze training heeft in multidisciplinaire setting plaatsgevonden. Zo waren ons team, dagbesteding, gedragsdeskundige, psychomotorisch therapeut en uiteraard de trainers aanwezig. Met elkaar zijn wij voor een aantal van onze cliënten een traject gestart. Via dit traject zullen we met de inzet van GetGrip, werken met, – en aan emoties. Wij worden hierbij één jaar begeleidt door de trainers Marion Jongerius en Ilse van Assen.

Gedurende dit traject worden het emotie bewustzijn, de emotiekennis en de emotie regulering vergroot. Dit is afhankelijk van wat een cliënt (aan) kan. De gegevens worden door de cliënt zelf ingevuld in de app GetGrip. Dit kan gemakkelijk gedaan worden via de eigen smartphone op ieder willekeurig moment van de dag. Deze ingevoerde gegevens kunnen (in overleg met de cliënt) door begeleiding en de cliënt zelf worden ingezien. En dus worden besproken. Dit maakt de emoties van cliënten voor iedereen een stuk inzichtelijker. Het antwoord dat volgt op de vraag “hoe voel je je vandaag?” zal dan hopelijk uitgebreider worden dan “goed” of “slecht”.

Het was een leuke dag die het bewustzijn van het team ook heeft vergroot! We hebben erg veel zin om te starten.

Door: Lucienne Schulte, medewerker wonen Zuidwester

Recente berichten

Meld je aan voor de GetGrip nieuwsbrief