Wij zijn als Hogeschool Windesheim de samenwerking aangegaan met Emoelens om de app GetGrip te integreren in het onderwijs en stages van de opleiding Psychomotorisch Therapie. We vinden het belangrijk dat de studenten kennis hebben van de ontwikkelingen op het gebied van eHealth, zodat ze later in het werkveld verschillende tools makkelijk kunnen toepassen.

Vanaf vorig jaar schooljaar hebben de 2e-jaars studenten de app gebruikt om meer bewust te worden van hun emoties voor en na de lessen RunningPlus. Op deze manier hebben de studenten kennis gemaakt met het gebruik van de app en hebben ze zelf ervaren hoe het is om gedurende deze periode hun emoties te monitoren.

Sinds dit schooljaar zijn we begonnen met het integreren van de GetGrip app binnen de stages van het Ambulatorium. Het ambulatorium is een leer- en werkplek waar 3e-jaars studenten onder supervisie van docenten trainingen, bijeenkomsten en therapie├źn organiseren m.b.t. verschillende doelgroepen. Marion Jongerius heeft twee inspirerende workshops gehouden voor de studenten die werken met de doelgroepen vluchtelingen, Verstandelijk Gehandicapten Zorg en interne dienstverlening (studenten Windesheim breed die problemen ondervinden tijdens hun studie).

In deze workshop heeft Marion samen met de 3e-jaars studenten onderzocht hoe de GetGrip app als aanvulling op het bestaande aanbod ingezet kan worden. De eerste stappen zijn gezet om de app te gebruiken in contact met de deelnemers buiten de muren van het Windesheim. Inmiddels is bij een deelnemer die gebruik maakt van interne dienstverlening, GetGrip ingezet ter ondersteuning van het emotiebewustzijn. Graag delen we de ervaringen van de studenten op kort termijn, dus wordt vervolgd.

Hannah van der Graaf, Docent Opleiding Psychomotorische Therapie (PMT).

Recente berichten

Meld je aan voor de GetGrip nieuwsbrief