Op dit moment werk ik bij 1 cliënt actief met de EmotieApp GetGrip. Laten we haar Roos noemen. Roos vindt het lastig om haar emoties met begeleiders en naasten te delen. Hier had zij last van. Na verschillende therapieën kwam het advies om in te zetten op emotie regulatie. In de AppStore vonden we vervolgens GetGrip, en Roos was enthousiast hier mee te gaan werken. Nadat ik en 3 collega’s de training “werken met GetGrip” hebben gevolgd, kon ik samen met Roos aan de slag. Inmiddels zijn we een paar maanden verder.

Roos is enthousiast over GetGrip. Roos gebruikt GetGrip op momenten dat haar iets dwars zit. Soms kan ze het wel gelijk delen en soms niet. Als Roos haar emoties niet in het moment kan delen, vult zij GetGrip in. Hierna kunnen begeleiders via het emotieoverzicht in Quli precies zien hoe Roos zich voelt. Is ze boos, verdrietig, bang….. En waarom. Roos vindt het nog wel wat lastig om de emotie die zij voelt in een gradatie aan te geven; is ze een beetje verdrietig, gewoon verdrietig of heel erg verdrietig. Op het moment zelf is de emotie vaak nog alles overheersend. Achteraf kan Roos wel aangeven in welke mate zij de emotie heeft gevoeld. Voor mij als orthopedagoog interessant om te onderzoeken hoe ik Roos kan helpen om op het moment zelf meer genuanceerd haar emoties te gaan herkennen. Dan gaat zij nog meer grip krijgen.

Ook ik ben enthousiast over het inzetten van GetGrip als hulpmiddel. Bij Roos is het een aanvullend middel om contact te maken en te contact te houden, vooral op momenten dat het haar niet lukt om verbaal uit te leggen waar ze mee zit. Dan is GetGrip voor Roos echt een aanvulling. Binnen de Parabool hebben we de intentie om meer cliënten GetGrip aan te gaan bieden. Ik kijk hier naar uit en ben benieuwd op welke manieren cliënten nog meer baat hebben bij GetGrip. Want grip op je eigen emoties, dat willen we toch allemaal?

september 2018 Eline Zoelman, orthopedagoog de Parabool

Recente berichten

Meld je aan voor de GetGrip nieuwsbrief