Vaktherapeuten getraind in het werken met GetGrip

Op vrijdag 25 januari hebben 4 Vaktherapeuten (PMT, MT, DBT) met veel zin deelgenomen aan de training ‘werken met GetGrip. In onderstaande afbeelding staan de quotes beschreven, welke de deelnemers na afloop van het ochtend- en middagdeel aan de trainers van Emoelens hebben teruggegeven. 

Op 15 maart 2019 staat de volgende training ‘werken met GetGrip gepland. Heb je interesse, bel 06-28196439 of schrijf je in.

emotieapp GetGrip binnen hogeschool Windesheim; docent Hannah aan het woord

Wij zijn als Hogeschool Windesheim de samenwerking aangegaan met Emoelens om de app GetGrip te integreren in het onderwijs en stages van de opleiding Psychomotorisch Therapie. We vinden het belangrijk dat de studenten kennis hebben van de ontwikkelingen op het gebied van eHealth, zodat ze later in het werkveld verschillende tools makkelijk kunnen toepassen.

Vanaf vorig jaar schooljaar hebben de 2e-jaars studenten de app gebruikt om meer bewust te worden van hun emoties voor en na de lessen RunningPlus. Op deze manier hebben de studenten kennis gemaakt met het gebruik van de app en hebben ze zelf ervaren hoe het is om gedurende deze periode hun emoties te monitoren.

Sinds dit schooljaar zijn we  begonnen met het integreren van de GetGrip app binnen de stages van het Ambulatorium. Het ambulatorium is een leer- en werkplek waar 3e-jaars studenten onder supervisie van docenten trainingen, bijeenkomsten en therapieën organiseren m.b.t. verschillende doelgroepen. Marion Jongerius heeft twee inspirerende workshops gehouden voor de studenten die werken met de doelgroepen vluchtelingen, Verstandelijk Gehandicapten Zorg en interne dienstverlening (studenten Windesheim breed die problemen ondervinden tijdens hun studie).

 

In deze workshop heeft Marion samen met de 3e-jaars studenten onderzocht hoe de GetGrip app als aanvulling op het bestaande aanbod ingezet kan worden. De eerste stappen zijn gezet om de app te gebruiken in contact met de deelnemers buiten de muren van het Windesheim. Inmiddels is bij een deelnemer die gebruik maakt van interne dienstverlening, GetGrip ingezet ter ondersteuning van het emotiebewustzijn. Graag delen we de ervaringen van de studenten op kort termijn, dus wordt vervolgd.

Hannah van der Graaf, Docent Opleiding Psychomotorische Therapie (PMT).

EmotieApp GetGrip ervaringsfilm

We zijn trots op het eerste ervaringsfilm, waarbij zowel clienten met een licht verstandelijke beperking, verwanten en professionals aan het woord komen. In de toekomst gaan we ook ervaringsfilmpjes maken over de andere doelgroepen die met de EmotieApp GetGrip (gaan) werken. Immers emoties, dat is van iedereen.

 

Met dank aan Quli, die ten behoeve van de Quli Experience 2018 het maken van deze film heeft gefaciliteerd.

Eline Zoelman over ‘werken met GetGrip’

Op dit moment werk ik bij 1 cliënt actief met de EmotieApp GetGrip. Laten we haar Roos noemen. Roos vindt het lastig om haar emoties met begeleiders en naasten te delen. Hier had zij last van. Na verschillende therapieën kwam het advies om in te zetten op emotie regulatie. In de AppStore vonden we vervolgens GetGrip, en Roos was enthousiast hier mee te gaan werken. Nadat ik en 3 collega’s de training “werken met GetGrip” hebben gevolgd, kon ik samen met Roos aan de slag. Inmiddels zijn we een paar maanden verder.

Roos is enthousiast over GetGrip. Roos gebruikt GetGrip op momenten dat haar iets dwars zit. Soms kan ze het wel gelijk delen en soms niet. Als Roos haar emoties niet in het moment kan delen, vult zij GetGrip in. Hierna kunnen begeleiders via het emotieoverzicht in Quli precies zien hoe Roos zich voelt. Is ze boos, verdrietig, bang….. En waarom. Roos vindt het nog wel wat lastig om de emotie die zij voelt in een gradatie aan te geven; is ze een beetje verdrietig, gewoon verdrietig of heel erg verdrietig. Op het moment zelf is de emotie vaak nog alles overheersend. Achteraf kan Roos wel aangeven in welke mate zij de emotie heeft gevoeld. Voor mij als orthopedagoog interessant om te onderzoeken hoe ik Roos kan helpen om op het moment zelf meer genuanceerd haar emoties te gaan herkennen. Dan gaat zij nog meer grip krijgen.

Ook ik ben enthousiast over het inzetten van GetGrip als hulpmiddel. Bij Roos is het een aanvullend middel om contact te maken en te contact te houden, vooral op momenten dat het haar niet lukt om verbaal uit te leggen waar ze mee zit. Dan is GetGrip voor Roos echt een aanvulling. Binnen de Parabool hebben we de intentie om meer cliënten GetGrip aan te gaan bieden. Ik kijk hier naar uit en ben benieuwd op welke manieren cliënten nog meer baat hebben bij GetGrip. Want grip op je eigen emoties, dat willen we toch allemaal?

september 2018 Eline Zoelman, orthopedagoog de Parabool

Interview over GetGrip op kennisplein gehandicaptensector

De EmotieApp GetGrip is speciaal ontwikkeld om begeleiding of behandeling rondom emotieregulatie krachtiger en effectiever vorm te geven. GetGrip is beschikbaar op alle momenten van de dag en voor iedereen die met een app kan werken. GetGrip biedt ook buiten reguliere contactmomenten houvast en leermogelijkheden. Hierdoor kunnen cliënten of leerlingen naast behandel- of begeleidingsmomenten eigen emoties op een methodische wijze gaan herkennen, erkennen, uiten en reguleren.

Door: Sabine Devogel en David Gatsonides

Klik hier voor het gehele artikel

GetGrip is HIP

De eerste training ‘werken met de EmotieApp GetGrip’ is een feit. Op vraag van de cliënt, hebben twee orthopedagogen en twee begeleiders van De Parabool aan deze training deelgenomen. Aan het einde van de dag bracht deze cliënt ons een bezoek en konden de deelnemers de cliënt in grote lijnen laten zien wat GetGrip is en kan betekenen.  Dit was een mooi einde van een leuke, interactieve en leerzame dag. Een van de uitspraken na de training; “GetGrip is HIP”, een mooier compliment kunnen we niet krijgen.

Lancering van de emotieapp GetGrip

Op 7 december jl. vond de lancering van de emotieapp GetGrip plaats. Samen met de genodigden kijken we terug op een zeer geslaagde middag. Op een interactieve manier hebben we stil gestaan bij de ontwikkelproces van GetGrip. De ervaringen van zorgvragers en professionals zijn breed aan bod gekomen door middel van een film en interactieve gesprekken. Een toost is uitgebracht op het resultaat van nu en op dat wat komen gaat.